Bedankt voor je betaling!

 

Je ontvangt van mij uiterlijk binnen 1 dag alle gegevens voor de intake. Tot het zover is en ik een persoonlijk plan voor je heb gemaakt heb ik hieronder alvast wat tips voor je om mee aan de slag te gaan.
Stress:
  • Je gaat proberen stress zoveel als mogelijk uit te schakelen. Als je tussendoor steeds op de rem probeert te trappen voor je lichaam als je stress signaleert dan kan de stress aan en uitschakelaar ook weer leren om uit te schakelen. Dit kan je doen door elke keer als je merkt dat je gestresst bent even te gaan zitten, of als je het gevoel hebt geen rust te hebben. Voeten plat op de vloer en rustig in en uit ademen. 4 tellen in en 8 tellen uit. Als je dit 5-10x doet dan voel je de stress uit je lichaam glijden. Ook kan je binaural sounds aanzetten op je computer/telefoon als je rustig of gefocust wil werken dit werkt heel rustgevend op je brein.
  • Telefoon tijdens het slapen zover mogelijk van je weg leggen. Liefst buiten de slaapkamer maar anders zover mogelijk van je hoofd af. Als het kan ook nog op vliegtuigstand dan heb je bijna geen straling meer. Doordat je lichaam gevoelig is door de stress, ben je extra gevoelig voor stralingen en kan je uit geruster wakker worden als de telefoon niet naast je bed ligt. O.a. Wifi en bluetooth zijn de hele tijd aan het zenden en ontvangen en die actieveren je hersenen waardoor je niet goed in de diepe slaap komt.
Voeding:
  • Elke keer dat je eet krijgt je lichaam stress dus probeer grotere maaltijden te nemen zodat je minder vaak op een dag hoeft te eten en bedenk ook elke keer heb ik echt honger of heb ik zin in iets? Dit kan namelijk een gewoonte geworden zijn of uit verveling of vermoeidheid dat je lichaam denkt dat het energie krijgt als je eet. Zorg dan ook dat je je lichaam voed ipv vult anders blijft je lichaam de hele tijd om eten vragen.
  • Orienteer alvast op gluten en lactosevrije producten. Probeer dit niet door gefabriceerde glutenvrije producten uit het dieetschap bij de supermarkt te vervangen omdat deze vaak volgestopt zijn met suiker en andere toevoegingen om het te laten smaken. Kies liever voor helemaal andere¬†¬†producten. Bijvoorbeeld boterham met kaas vervangen door omelet met groenten en desnoods pak je daar nog een rijstwafel of maiswafel met hummus bij dat je toch wat te kauwen hebt. Verse groentesoepen zijn ook een lekkere aanvulling heb je meteen wat extra groenten. Doe daar dan wat olijfolie of kokosmelk bij voor de vetten die verzadigen meer. Je kunt ook glutenvrij brood proberen en wil je wel nog wat met gluten kan je kiezen voor volkoren spelt product dat is minder agressief of volkoren roggemeel (bijvoorbeeld de blauwe leksand crackers te koop bij AH)
  • Op het moment dat je fruit eet of groenten als tussendoortje combineer dat met vetten zodat je beter verzadigd en je suikerspiegel niet gaat pieken (waardoor je na een tijdje weer denkt ik moet wat eten) Dit kan je doen door stuk fruit met wat nootjes te eten of een blokje hele pure chocolade (min 80%) Appel met pindakaas/notenpasta en kaneel is ook een hele lekkere combinatie of banaan met amandelpasta en wat kaneel en cacaonibs
  • Bij ontbijt denk eens aan havermout/boekweitpap/smoothie maar wel allemaal met genoeg gezonde vetten erbij zodat je lang verzadigd bent. Bijv. Kokosolie, olijfolie, kokossnippers, rauwe cacao, lijnzaad (zelf gemalen) Hennepzaad, sesamzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, pijnboompitten, avocado, ongezouten en ongebrande noten.

En verder.. kijk gewoon wat al lukt, en wat nog niet lukt is ook prima. Door met kleine stapjes te beginnen kan je er voorzichtig inrollen en aan wennen.

 

Liefs, Brigitte