Wat is een orthomoleculair therapeut?

Als iemand aan mij vraagt wat ik doe en ik vertel dat ik orthomoleculair therapeut ben weet eigenlijk bijna niemand wat dit is. Hoogste tijd dus om iedereen daar mee kennis te laten maken! Bij orthomoleculaire therapie ga je het lichaam herstellen met gezonde voeding, beweging & vitamines. Als je bij de dokter een medicijn krijgt voor je klachten wordt vaak de oorzaak niet aangepakt. De klacht verdwijnt maar de oorzaak is niet opgelost dus vaak komen de klachten op een later moment weer terug.

Wat doet een orthomoleculair therapeut?

Een orthomoleculair therapeut gaat opzoek naar de oorzaak van de klachten. Door een uitgebreide intake waarbij vooraf al een vragenlijst en voedingsdagboek is ingevuld kan de therapeut inzicht krijgen in de leefstijl. Daarnaast is een bloedonderzoek een hele fijne toevoeging om precies in kaart te brengen waar eventuele tekorten zijn. Met al deze uitkomsten kan er een persoonlijk plan opgesteld worden waarbij in overleg gekeken wordt wat bij je past en of dit haalbaar is om vol te houden.

Denk hierbij aan het aanvullen van vitamines en mineralen, stress reduceren, voeding aanpassen en beweging. Ieder persoon heeft een andere DNA en moet ook anders behandeld worden. Met lichaamseigen stoffen gaan we aan de slag om het lichaam te herstellen. 

Wil jij weten wat ik voor jou kan doen?

Je kan online een afspraak maken voor een intake gesprek. Dan krijg je van mij een voedingsdagboek opgestuurd en een online vragenlijst. Deze kun je vooraf invullen en naar mij toesturen zodat ik onze afspraak al kan voorbereiden.

Tijdens de intake kunnen we ook een EMB-Bloedtest afnemen zodat het laboratorium je bloed kan onderzoeken. We maken samen al een eerste plan zodat je al meteen aan de slag kan. Na 3-4 weken kom je terug bespreken we hoe het gaat en welke veranderingen je al merkt. De uitslag van het bloed is dan ook binnen dus deze kunnen we bespreken. Met deze uitslag kunnen we het plan bijschaven en ga je met nieuwe tips en adviezen naar huis.

Vaak zie je na 3-4 behandelingen al zoveel verbetering dat de klachten (bijna) weg zijn.